Brouwerij Trappist Westmalle
English Dansk Suomalainen Irish Norsk Polski Svenska Nederlands
Trappist Westmalle

De brouwerij


Op 22 april 1836 wordt het klooster verheven tot trappistenabdij. Vanaf dan mogen de monniken de volksdrank van de streek drinken bij hun maaltijd. En in Vlaanderen is dat... bier.

Zo komt het dat abt Martinus Dom datzelfde jaar nog start met de bouw van een kleine brouwerij. Op 10 december 1836 serveren ze voor het eerst zelf gebrouwen trappistenbier bij het middagmaal.

Jarenlang brouwt de abdij alleen voor eigen gebruik. Pas vanaf 1856 verkopen de monniken af en toe wat bier aan de poort. De vraag neemt jaar na jaar toe, zodat de brouwerij in 1865 en 1897 moet uitbreiden.

In 1921 beslissen de monniken hun bier te verkopen via bierhandelaars, waardoor de verkoop nog stijgt. Begin jaren '30 nemen ze ook een nieuwe brouwzaal, gistkamer en atelier in gebruik. Enkele gebouwen van de huidige brouwerij dateren nog uit die periode.

De bottelarij wordt in 1956 gemoderniseerd en in 1968 komt er een eigen waterzuiveringsinstallatie, lang voor er van enige verplichting sprake was. In 1991 werd in een computergestuurde brouwzaal geïnvesteerd. Want als de kwaliteit erop vooruit gaat, doet men er graag beroep op nieuwe technologieën.

Voorbeelden van het streven naar steeds betere kwaliteit, zijn de nieuwe bottelarij die in 2000 in gebruik werd genomen en de pas gebouwde rijpingskelder. In dat ondergrondse magazijn hergist het bier in haast ideale omstandigheden. De beide investeringen getuigen bovendien van bijzondere aandacht voor de arbeidsomstandigheden en van respect voor het milieu.

Al bijna 170 jaar kiest de brouwerij voor alleen maar zuivere ingrediënten: water, mout, hop, suiker en gist. Al die tijd maakt ze daarmee een 100% natuurlijk bier. En bij elke investering streeft ze steeds weer een hogere kwaliteit van het trappistenbier na. Dát is de rode draad doorheen de historiek van de brouwerij.

 

Trappist Westmalle

Trappist Westmalle

Brouwerij kwaliteitscontrole
Brouwerij slotgracht
Brouwerij Tripel
Brouwerij Trappist