Trappistenabdij Westmalle
English Dansk Suomalainen Irish Norsk Polski Svenska Nederlands
Trappist Westmalle

Echte Trappist


Een trappistenbier is iets anders dan een abdijbier. Want van alle bieren ter wereld, mogen er slechts enkele de naam ‘trappist’ dragen: in België zijn dat Achel, Chimay, La Trappe, Orval, Rochefort, Westvleteren en Westmalle. U herkent ze aan het "Authentic Trappist Product"-logo.

 

Een trappist krijgt maar die naam als het voldoet aan een aantal strenge criteria:

1) Het bier wordt gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij, door de monniken zelf of onder hun toezicht.

2) De brouwerij moet ondergeschikt zijn aan het klooster en getuigen van een bedrijfscultuur die past bij het monastieke project.

3) De brouwerij heeft niet als doel winst te maken. De inkomsten zorgen voor het levensonderhoud van de monniken en het onderhoud van de abdijsite. Wat overblijft schenken ze aan caritatieve doelen, aan sociale werken en aan mensen in nood.

 

De trappistenbrouwerijen zorgen voor bieren van een onberispelijke kwaliteit die permanent gecontroleerd worden. Zo bevat een trappist van Westmalle 100% natuurlijke ingrediënten.

Trappistenbrouwerijen leven strikt alle normen na op het vlak van veiligheid, gezondheid en voorlichting van de consument. En de stijl van de communicatie en reclame is er een van eerlijkheid, soberheid en ingetogenheid die past bij de religieuze omgeving waarin de bieren worden gebrouwen.

 

Trappist product Westmalle

Trappist monnik Westmalle

Abdij Trappist Westmalle
Trappisten monniken
Trappist gebedsboek
Abdij Trappist Westmalle