Geschenk Trappist Westmalle
English Dansk Suomalainen Irish Norsk Polski Svenska Nederlands
Trappist Westmalle

Schenk- en bewaartips


De trappistenbieren van Westmalle zijn complexe, levende bieren die hergisten in de fles. Om het rijke aroma voluit te kunnen degusteren, raden wij u aan de Dubbel en de Tripel te schenken volgens de regels van de kunst. We geven u hierbij graag enkele tips.

 

1) U bewaart het bier best op een donkere plek bij een constante temperatuur van 8 tot 14° Celsius. Laat een flesje minstens één week rusten vooraleer u het uitschenkt. Zo zakt de gist naar de bodem en krijgt u een mooi, helder bier in het glas.

2) Schenk de trappist in een kelkglas van Westmalle. Zo komt het complexe karakter van het bier helemaal tot zijn recht en kunt u volop genieten van de rijke schuimkraag. Zorg wel voor een vetvrij glas, zodat het schuim niet meteen verdwijnt.

3) Houd het glas schuin en begin langzaam te schenken langs de rand. Blijf in één beweging doorschenken en houd op het einde het glas horizontaal om te eindigen in het midden. Zo bekomt u een perfecte schuimkraag. Laat ongeveer één centimeter bier in de fles. Dat is de gistbodem. Die is rijk aan vitamine B en heeft een bloedzuiverend effect. U kunt dit restant best apart uitdrinken.

 

Gezondheid!

 

Trappisten cafe Westmalle

Trappist how to serve

Abdij Trappist Westmalle
Abdij bakker brood
Bakkerij Trappisten
Abdij kaasmakerij